Ankara & Eskişehir Turu
Anıtkabir – 1.Meclis – Ulucanlar Cezaevi – Eskişehir & Odunpazarı
Anıtkabir – Kurtuluş Savaşı Müzesi – Ulucanlar Cezaevi, Eskişehir & Odunpazarı Turu
24 Eylül Cuma:
Gezimize 21:30’ da Çanakkale Cumhuriyet Meydanını, 22:00’de Lapseki İskele, 23:00’de Biga Avm önünden hareket ile yolculuğumuza başlıyor.
25 Eylül Cumartesi – Anıtkabir – 1.Meclis – Ulucanlar Cezaevi:
Sabah alacağımız kahvaltımızın ardından ATA’mızın huzuruna çıkmak üzere ANITKABİR’e hareket ediyoruz ve aslanlı yoldan yürüyerek ATA’mızın huzuruna çıkıyoruz. Sonrasında sizlerle verilen saatlerde buluşarak aracımıza binerek eski TBMM meclis binası Şuanda kurtuluş savaşı müzesi olarak kullanılan meclis binasını gezip fotoğraflarımızı çektikten sonra panaromik ulus meydandan geçerek bir çok tarihe konu olan ulicanlar cezaevi müzesine geçiyoruz Ankara‘da, bir dönemin işkencelerine, çığlıklarına tanıklık eden Ulucanlar Cezaevi, artık Ulucanlar Cezaevi Müzesi. Yakın, kanlı tarihimizin tanığı olan bu müze, Türkiye’de en çok ses getiren müzelerden biri olarak bilinir. Siyasetçisinden yazarına, Akademisyeninden sanatçısına birçok ünlünün yalnızlığını paylaştığı, sırdaşı olduğu bir müze. Kanınızı donduracak hikayeler ile, yalnızlığa sarılmışların hayatlarını okuyup, gördükleriniz ile tüyleriniz ürperecek. O karanlık, dar ve rutubet kokan koridorlardan geçtiğinizde, kanlı ayıbımızı iliklerinize kadar hissedeceksiniz. Buradaki gezimizin ardından Ankara’nın iki büyük alış veriş merkezi olan Cepa ve Kentpark alış veriş merkezlerinde siz değerli misafirlerimize alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Verilen serbest zaman sonrasında Eskişehir’de bulunan otelimize geçiyoruz. ( Akşam yemeğimiz otelde )
26 Eylül – Eskişehir & Odunpazarı Turu:
Otelimize yapacağımız sabah kahvaltısı sonrasında Eskişehir turumuza başlıyoruz.
Gezimize ilk olarak Eskişehir TÜLOMSAŞ (Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii A.Ş.) içinde yer alan Türkiye’nin ilk ve tek yerli otomobili olan Devrim Arabasını ziyaret ediyor ve rehberimizden anlatımı ile Devrim’in yapılış sürecini, tarihini öğreniyoruz.
Devrim’i ziyaret ettikten sonra gezimize Porsuk Çayı ( Adalar, Çarşı) etrafında serbest zaman vererek devam ediyoruz. Porsuk çayında dileyenler misafirler tekne turuna ya da Gondol turuna çıkabilir (ekstra). Buradan ayrıldıktan sonra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz BÜYÜKERŞEN imzalı Bal Mumu Heykel Müzesini zamanda yolculuk yaparcasına keyifle geziyoruz.
Buradan ayrılarak 19. yüzyıl mimarisinin en güzel örneklerinin sergilendiği Odunpazarı’ na ulaşıyoruz. Her biri birer tarih olan ve o eski yaşantıyı gözlerimizin önünde canlandıran tarihi konaklar arasında dolaşırken kendinizi Osmanlı döneminde yaşar hissedeceksiniz. Atlı Han’da gezerken yöresel hediyelik ürünler alabileceğiniz mağazaları ziyaret etmeyi de unutmayınız.
Kurşunlu Külliyesi ziyaretimizle gezimize devam ederken külliye içerisinde ( Camii, Medrese, Kervansaray, Sıbyan Mektebi, Şadırvan, Lüle taşı eserler müzesi, Cam sanatları müzesini, 150 yıllık bir tarihe sahip Eskişehir Mevlevi Hanesini) ziyaret ediyoruz.
Şelale parkta alacağımız öğle yemeği molasından sonra Sazova Bilim, Sanat ve Kültür Parkına gidiyoruz. Burada sizlere serbest zaman veriyoruz. Bu serbest zamanda dileyen misafirlerimiz Hayvanat Bahçesi ve Akvaryum, Bilim Kültür Müzesi, Sabancı Uzay Evi, Masal Şatosunun, Korsan Gemisini ziyaret edebilir.
Sazova Parkını ziyaretimiz ardından akşam yemeği için bir alışveriş merkezinde serbest zaman veriyoruz. Akşam yemeğimizin ardın Çanakkale’ye doğru yola çıkıyor ve bir başka gezimizde birlikte olmak dileği ile sizlere Çanakkale’de veda ediyoruz.
FİYATA DÂHİL OLAN HİZMETLER:
- Lüks Araçlarla Ulaşım
- Profesyonel Rehberlik Hizmeti
- Seyahat Sağlık Sigortası
- 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama (Sabah kahvaltısı-Akşam Yemeği )
FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER:
- Müze, Ören yeri, Milli park Giriş Ücretleri
- İkinci gün kahvaltı, öğle yemeği ve üçüncü gün öğle yemeği, akşam yemeği
- Otel’de Alınan İçecekler
Önemli Hatırlatma: Ön Ödeme ve Rezervasyon Koşulları
Haziran 2024 itibarıyla, tüm turlarımızda ön kayıt sistemi ile rezervasyon alınmaya başlanmıştır. Rezervasyonun kesinleşebilmesi için:
- Günübirlik turlarda toplam ücretin %20’si,
- Konaklamalı turlarda ise şirketimizin belirlediği oranda rezervasyon onay ücreti tahsil edilecektir.
Ön kayıt ücreti ödenmeyen rezervasyonlar sisteme kaydedilmeyecek ve garanti altına alınmayacaktır.
Acentemiz tarafından katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen turlarda, alınan ön ödeme kesintisiz olarak iade edilecektir. Ancak, tur tarihine yaklaşan veya kesin kalkışlı olarak duyurulan turlarda, rezervasyonun tamamı tahsil edilerek kayıt işlemi gerçekleştirilecektir.
İptal ve İade Koşulları:
- Günübirlik turlar için: Tur tarihine 15 gün kala yapılan iptallerde ön ödeme (kapora) iadesi yapılmaz.
- Konaklamalı turlar için: Tur tarihine 45 gün kala yapılan iptallerde ön ödeme (kapora) iadesi yapılmaz.
Bu şartları kabul eden misafirlerimizin rezervasyon işlemlerini tamamlamalarını rica ederiz.
Granikos Travel Tur Katılım Kuralları
- Konaklamalı turlarımızda kademeli fiyat uygulanmaktadır: Sürekli artan mazot ve otellerin değişken fiyat politikası nedeniyle fiyatlandırma konusunda sorunlar yaşanmaktadır. Ödemeyi yapan yolcularımızın fiyatları sabitlenecektir. Erken karar verip kayıt oluşturarak uygun fiyatlardan yararlanabilirsiniz.
- Oturma düzeni: Turlarda oturma düzeni, kayıt sırasına göre yapılmaktadır. Lütfen ön koltuk için ısrarcı olmayınız.
- Değişiklik hakkı: Acentamız ve tur rehberimiz, programda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
- Ödeme süresi: Kayıt sonrasında rezervasyonunuzun onaylanabilmesi için ödemeyi 3 gün içerisinde tamamlamanız gerekmektedir. 3 gün içinde ödeme yapılmayan kayıtlar silinebilir.
- Ödeme seçenekleri: Turlarımızda nakit, banka havalesi ve kredi kartı ile ödeme yapılabilmektedir. Bir gece veya daha fazla süren konaklamalı turlarda Bonus kart sahiplerine 3 taksit imkanı sunulmaktadır.
- Günübirlik turlar için iptal şartları: Günübirlik turlarda, turun başlama tarihine son 7 gün içine girilince iptal iade hakkı bulunmamaktadır.
- Konaklamalı turlar için iptal süresi: Konaklamalı turlar için iptal süresi ile ilgili detayları öğrenmek için acenta personelimizle iletişime geçebilirsiniz.
- Çocuk katılımı: 0 ile 3 yaş arasındaki çocuklar günübirlik turlara ücretsiz olarak katılabilirler ve kucakta seyahat edebilirler. Ancak, 3 yaşından büyük çocuklar ve yetişkinler turlarımıza katılırken koltuk almaları zorunludur.
- Kredi kartı iade süresi: Kredi kartlarına yapılan iadelerde, bankaların çalışma süreçlerine bağlı olarak iadenin kart hesabına yansıması genellikle 14 iş günü sürebilir.
- Single farkı: Konaklamalı tur programlarımızda tek kişi katılım için single farkı uygulanmaktadır. Alınan single farkı, otelde yapılacak konaklamada tek kişilik oda verildiği için otel tarafından talep edilmektedir.